Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Máltai selyemkutya tenyésztők képes leírás - Bichon.tlap.hu
részletek »

Máltai selyemkutya tenyésztők - Bichon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bichon.tlap.hu » Máltai selyemkutya tenyésztők
Keresés
Találatok száma - 4 db
Berill Canis Minor

Berill Canis Minor

1998 óta, mióta kutyákkal foglalkozom és tenyésztem őket, azóta teljesen másként nézem a világot. Mindig is szerettem az állatokat, de míg nem vettük meg az első kiskutyánkat, addig nem is tudtam, hogy mennyire lehet őket szeretni és milyen sok szeretetet lehet tőlük kapni. Máltai selyemkutyát és Bichon Havanaist tenyésztek. Mindkét fajtánál a szukáinkat itthon vásároltuk az akkori ismertebb tenyésztőktől. Kanjainkat külföldről szereztük be azzal a céllal, hogy új vérvonalat hozzunk be az országba, ezáltal javítsuk a hazai állományt.

Bluemoonlight

Bluemoonlight

Its fantastic snow-white silky coat and the gentle streaming from his look, an alert expression grabbed us simply. Hence in 2000, we bought our first Maltese. During the time we spent together with her, we faced up to that fact that the Maltese is absolute adorable. It's personality distinguishes it from the rest of the breeds. Despite its eager and sprightly temperament, it is a gentle-mannered and an affectionate companion dog. If we didn' think that Maltese is the most wonderful breed on the World, we would not breed Maltese certainly then. But who has this little charmer creature, knows why we feel this. Because it is our responsibility we raise their appearances to the highest level preserving, protecting the Maltese fantastic temperament and it's personality.

Lovely-Look

Lovely-Look

Bár már nálunk, Magyarországon is egyre elterjedtebb, mégis egészen máshol kell keresnünk származásának színhelyét. Első hallásra azt feltételeznénk, hogy nevéből adódóan bizonyára Málta szigete volt a hely, ahol ez az aranyos kutyafajta valamilyen kezdetleges formában meglátta a napvilágot. Pedig errol szó sincs. Valójában máshol kell tapogatóznunk. A neve a szemita 'malat' szóból ered, melynek jelentése : kikötő, menedék. Ősei ugyanis a Földközi-tenger kikötőiben és partjain éltek, ahol komoly feladatuk volt. A kikötok raktárházaiban és hajók raktáraiban csak úgy hemzsegtek az egerek és a patkányok, így ezek irtására a máltai kutyusokat használták. 'Canes melitenses' néven Kr. e. 384-322 körül már Arisztotelész feljegyzéseiben is szerepel. Ugyanez a kutyus már az ókori Rómában is feltűnt, ahol Kr. u. előkelő hölgyek kísérőjeként volt látható akkoriban, sőt, reneszánsz festményeken is ecsetvégre került számos hasonló kutyus, szintén magas rangú hölgyek oldalán. Ezek mellett számtalan római és görög edény- és cseréptöredék maradt ránk, amelyek kicsi, hosszúszőrű kutyákat ábrázolnak. Az Egyesült Államokban az 1800-as évek környékén jelent meg, első törzskönyvezése pedig 1888-ra becsülhető.

Yaki-Tori Kennel

Yaki-Tori Kennel

A neve nem azt jelenti, hogy Málta szigetéről származik, hanem ez egy szemita jelentésű szó 'malat', melynek jelentése: kikötő ill. menedék. Ez a szemita eredetű szó sok maritim helységnévben megtalálható, pl. Meleda - Adria sziget, vagy a szicíliai város Melita, vagy éppen Málta szigete. Ennek a kutyának az ősei a Földközi tenger kikötőiben és partjain éltek, ahol az egerekre és patkányokra vadásztak, ezek a kártevők a kikötő raktárházaiban és a hajók raktáraiban bőven szaporodtak. Kr.e. 322-384 - be Aristoteles feljegyzéseiben szerepel egy kistermetű kutya, melynek a 'canes melitenses' latin nevet adta. Ez a kis kutya már az ókori Rómában is ismert volt. Kr.u. az első században egy Strabon nevű költő előkelő hölgyek kísérőjeként énekelte meg. Számos reneszánsz festményen is látható magas rangú, szép hölgyek társaságában.

Tuti menü