Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bichon linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Bichon képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: bichon.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 79 db
Állat rendezvények

Állat rendezvények

Manapság ebben a rohanó világban alig hagyunk magunknak időt kikapcsolódni. Mindent számítógépen, gépekkel csinálunk, és lassan jelentését, sem tudjuk annak, hogy mi az igazi kikapcsolódás. A gyermekek nagy része csak fényképekről tudja, hogy mi is az a múzeum, vagy akár a természet. Leginkább számítógépes táborokba, vagy olyan napközis táborokba íratjuk őket, ahol nincs lehetőségük megtapasztalni a természet szépségeit. Ez persze nem személyre szabott hiba, ilyen világot élünk. Mióta ún. 'divat' lett a számítógép, nem írunk levelet, helyette e-mailt küldünk, moziba csak akkor megyünk, ha éppen akciós napok vannak, és kiállításokat is akkor látunk, ha olcsóbban tudunk bejutni. Ezt a rohanó gépies életet pedig, a kedvenceink is megsínylik sajnos. Nem marad rájuk elég időnk, nem tudunk velük annyit foglalkozni, amennyit kéne. Ráadásul, számtalan kutyafuttatót számolnak fel, vagy sok helyen nincs is, így még azok a gazdik sem tudják kedvencük mozgás iránti vágyát kielégíteni, akik szeretnék. Szerencsére azért nincs minden veszve, ugyanis vannak olyan rendezvények, ahol ezeket a problémákat félretehetjük. Ezért is készült ez az oldal, hogy ezeket a rendezvényeket összefoglalja.

Állateledelfutár

Állateledelfutár

Vásároljon kényelmesen, sorbanállás nélkül! Kínálatuk: - kutyatápok, konzervek - macskatápok, konzervek - kiegészítők - felszerelések - táplálékkiegészítők - jutalomfalatok - akvarisztika - rágcsálók - madarak

Állatorvosi Elsősegély Szolgálat

Állatorvosi Elsősegély Szolgálat

Az Állatorvosi Kamarában betöltött tisztségem miatt szolgáltatásaim jelenleg csak korlátozottan működnek. Napközben biztosan nem tudok kiszállásokat vállalni (különösen sürgős esetekben), így a segítségemre leginkább a délutáni-esti órákban, illetve hétvégeken számíthatnak. Kérem hívjanak a túloldalon megadott telefonszámaimon, és majd megbeszéljük, hogy éppen miben, és hogyan tudok a segítségükre lenni. Sürgős esetekben kérem keressék az alább megtalálható kollégáimat, akik az enyémhez hasonló szolgáltatásokkal állnak az Önök rendelkezésére!

Állatorvosi-rendelők

Állatorvosi-rendelők

Állatorvosi rendelő keresés, földrajzi-, abc-, állatfajta szerint. Az orvos válaszol: állatorvosi tanácsadás Az alábbi oldalakon a háziállat.hu szakemberei válaszolnak olvasóink kérdéseire. Ne feledd, hogy az online tanácsadás nem minden esetben helyettesíti a személyes konzultációt! Sürgős esetben kérjük azonnal fordulj állatorvoshoz, szakemberhez! Sikeres böngészést!

Angels In The World Havanese Kennel

Angels In The World Havanese Kennel

Krizsán Vanda vagyok, Békéscsabán élek édesanyámmal. A kennelem Bichon Havanese fejtájú kutyákkal foglalkozik. A kutyázást 2007-ben kezdtem, amikor is megvettem első saját kutyámat - Maglódi Biggy-Boys Beauty - Lucyt. 2010-ben azonban másik szenvedélyem, a röplabda miatt félbe szakítottam kutyás pályafutásomat. 2012. januárjában érett meg bennem az a gondolat, hogy újra bele kéne kezdeni ebbe a csodálatos foglalkozásba. Ekkor vetem meg első Havanesemet, Pearl Eyed Bears Elenát, kennelem alapító szukáját. És hogy miért pont a Havanese? Amikor anyukám felvetette, hogy meg kéne tölteni újra a házat egy négylábú szeretetteljes jelenlétével, akkor még egy menhelyi kutyusra gondoltunk, hisz náluk hálásabb teremtést nehezen talál az ember. Azonban én szerettem volna kiállításokra hordani a kis teremtést, így egy olyan kutyust kezdtem keresni, aki viszonylag ösztönszegény, ezáltal könnyű a vele való együttélés, lehet abusgatni, fogékony, tanulékony és a házban való tartása is egyszerű (szőrhullatás szempontjából is). Így esett a választásom erre fajtára.

Arany Juharlevél Kennel

Arany Juharlevél Kennel

A Bichon havanais tulajdonosai szerint egy imádnivaló, borzas kismackó, hihetelne intelligenciával. Élénk személyiség, szeretetreméltó és kedves. Imád kirándulni és mindenféle játékban részt venni. Tulajdonságait összeadva olyan kutyácskát kapunk aminek nem lehet ellenállni. A Havanese a Bichon család tagja, melybe a Coton de Tulear, a Bolognese, a máltai selyemkutya, a Bolonka Cwetna, a Bichon Frise és a Löwchen is tartozik.

Az ellenállhatatlan Havanese

Az ellenállhatatlan Havanese

Fajtalexikonunkban érdekes információkat gyűjtöttünk össze a legnépszerűbb kutyafajtákról. Milyen legfontosabb tulajdonságokkal rendelkeznek? Havanese fajtaleírásunkból megtudhatod többek között, az alábbi érdekességeket: melyik ország nemzeti kutyafajtája? Vajon kezdő gazdik, vagy csak tapasztaltabb gazdiknak ajánlott, azaz könnyen nevelhető fajta-e? Kíváncsi vagy? Kerülj beljebb!

Ázsiai- és Törpekutya klub

Ázsiai- és Törpekutya klub

Hogyan lehetek tagja az Ázsiai és Törpekutya Klubnak (továbbiakban ÁTK)? Az ÁTK a társasági kutyatulajdonosok öntevékeny klubja, mely a Magyar Ebtenyészt˜k Országos Egyesületének a szervezete. Mit kell tennem? El˜ször is ezt a nyilatkozatot ki kell tölteni és az ÁTK címére (2013. Pomáz, Pf 139.) beküldeni postán vagy emailben (atkvezetoseg@yahoo.com), vagy faxon (06-1-700-1693). A nyilatkozatban meg kell adni a kutya tulajdonosának adatait (név, lakhely, telefonszám, kutyafajta), és be kell fizetni az éves tagsági díjat, az oldal tetején megadott lehet˜ségek valamelyikén. A tagsági dij összege 6000,- Ft egy gazdasági évre (januártól decemberig).

Baracca Bears

Baracca Bears

2010 júniusban születendő Frisé kölykök előjegyezthetőek!!! (Első szülésből lesznek a kölykök!!!...) Törzskönyvvel, (esetleg TK.nélkül) oltásokkal, chip-elve, dán champion kantól. A nagyszülő Magyarország egyik legjobb kanja. (kb.augusztus közepén elvihető a kiskutya)

Hirdetés
Berill Canis Minor

Berill Canis Minor

1998 óta, mióta kutyákkal foglalkozom és tenyésztem őket, azóta teljesen másként nézem a világot. Mindig is szerettem az állatokat, de míg nem vettük meg az első kiskutyánkat, addig nem is tudtam, hogy mennyire lehet őket szeretni és milyen sok szeretetet lehet tőlük kapni. Máltai selyemkutyát és Bichon Havanaist tenyésztek. Mindkét fajtánál a szukáinkat itthon vásároltuk az akkori ismertebb tenyésztőktől. Kanjainkat külföldről szereztük be azzal a céllal, hogy új vérvonalat hozzunk be az országba, ezáltal javítsuk a hazai állományt.

Bianco Passione

Bianco Passione

Els˜ kutyánk - Vadóc - István születésnapi ajándéka volt, aki azért kért egy kiskutyát, mert nagyon féltem a kutyáktól. Ez a kis apró, fehér, bájos sz˜rgombóc az els˜ perct˜l fogva elbˆvölt és azóta már nem tudnám elképzelni kutya nélkül az életet. Vadóc 1 éves volt, amikor játszótársat kapott: Ciklont. Kutyakiállításra kozmetikusunk, Orsi unszolására neveztük be Vadócot, aki els˜ kiállításán 10 hónaposan fiatal gy˜ztes és Fajtagy˜ztes címeket ért el. Ezután kezdtünk el komolyan foglalkozni a fajtával. Azóta nagyon sokat tanultunk ennek a csodálatos fajtának a küllemér˜l és a bels˜ tulajdonságairól.

Bichon Frisé

Bichon Frisé

Mintha csak az egyik játékbolt kirakatából kelt volna életre egy tucat hófehér plüssfigura: a Bichon frise 7-10 cm hosszú, dugóhúzószerűen göndörödő szőrét bájos játékmackóra emlékeztető stílusban szokás megnyírni. Korabeli festmények tanúsága szerint ez az aprócska kutya nem hiányozhatott egyetlen francia és olasz arisztokrata család udvarából sem. Akik a fajtát az uszkárral rokonítják, a Barbet-től vagy valamilyen más vízi spánieltől származtatják. A Barbet és a Caniche (uszkár) szavakból jöhetett létre a Brabichon elnevezés, melyből az előtag elkopott, és maradt a Bichon megjelölés. Korábban a Bichon négy változatát különböztették meg: máltai, Bichon, bolognai Bichon, havannai Bichon és teneriffe-i Bichon. Mindannyian Európa mediterrán részéről származnak. Testalkatuknak köszönhetően már az antik világban is sokat utaztak a hajósokkal kontinensről kontinensre, elsősorban a cserekereskedelem alanyaiként. Ennek köszönhető egyébként a Bichon Teneriffe elnevezés népszerűsége is. A kis fehér kutyák Spanyolországban is hamar sikert arattak, és általános vélekedés szerint spanyol hajósok által jutottak el Teneriffe-re, a Kanári-szigetekre. A Bichon Teneriffe elnevezés egzotikus hangzása növelte az amúgy egyre elterjedtebbé váló kutyák kereskedelmi értékét, így ez a fajtamegjelölés szinte napjainkig fennmaradt.

Bichon Frisé

Bichon Frisé

Az oldal tartalmazza a Bichon Frisé kutyusok külső jellemzői, úgymint: eredet, származási hely, testfelépítés, szőrzet, szín. Ezen kívül bemutatja a kutyákra jellemző belső tulajdonságokat, illetve az ápolási tudnivalókat.

Bichon Havanese

Bichon Havanese

A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos. A kiállításra szánt kutyusoknak nem szabad nyírni a szőrét, de ha nem akarunk vele kiállítani, akkor egy jól eltalált rövid fazon is nagyon jól áll neki. A hosszú szőr azonban gyakori és rendszeres fésülést igényel. Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkező kutya. Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre, neki az a legfontosabb, hogy gazdája közelében lehessen.

Bichon Havanese kennel Budapesten

Bichon Havanese kennel Budapesten

A havanese nem hullajtja a szőrét, hypoallergén és szagtalan, minden korosztály számára ideális társ. Minden nálam született kiskutya regisztrálva van. Az FCI és MEOE tagja vagyok. Tenyésztési programomban ragaszkodok a szigorú egészségügyi vizsgálati követelményekhez célom, hogy a fajtát egészséges kutyák képviseljék a standardnak megfelelően.Temperamentuma és természete belopta magát a szívembe,a havanese bújós, játékos,inteligens és elegáns kutyácska.Igyekszem a legjobb tudásom szerint, mindent megadni imádott kedvenceimnek akik családtagként élnek velem.

Bichon Havanese Klub

Bichon Havanese Klub

Az oldal tagjai magyar Bichon Havanese rajongók, kutyatulajdonosok. Nagyon sok hasznos tanáccsal látják el az oldal látogatóit kutyanevelésről, kutyatartásról, kutyavásárlásról. További látni-, olvasnivalók: képek, videók, cikkek, hírek, fórumok

Bihari Bolyhos Dezsi

Bihari Bolyhos Dezsi

Szépség, temperamentum, intelligencia, egészség, mindenkit azonnal lehengerlő kedvesség és kitűnő idegrendszer... Számunkra Vackor testesíti meg a 'tökéletes' havaneset. Szeretnénk, ha Vackor továbbadhatná kitűnő tulajdonságait a következő generációknak, hogy egy napon majd utódai vehessék át tőle a kiállítási ringben a stafétabotot, illetve szerezhessenek gazdáiknak annyi örömöt, amennyit Vackor nekünk.

Tuti menü