Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fajtaismertető képes leírás - Bichon.tlap.hu
részletek »

Fajtaismertető - Bichon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bichon.tlap.hu » Fajtaismertető
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bichon Frisé

Bichon Frisé

Az oldal tartalmazza a Bichon Frisé kutyusok külső jellemzői, úgymint: eredet, származási hely, testfelépítés, szőrzet, szín. Ezen kívül bemutatja a kutyákra jellemző belső tulajdonságokat, illetve az ápolási tudnivalókat.

Bichon Havanese

Bichon Havanese

A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos. A kiállításra szánt kutyusoknak nem szabad nyírni a szőrét, de ha nem akarunk vele kiállítani, akkor egy jól eltalált rövid fazon is nagyon jól áll neki. A hosszú szőr azonban gyakori és rendszeres fésülést igényel. Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkező kutya. Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre, neki az a legfontosabb, hogy gazdája közelében lehessen.

Löwchen

Löwchen

A Löwchenek szeretetre méltóak, derűsek, megejtően kedvesek, jókedvűen bolondosak, nyílt szívűek és rosszcsontok...' A 'kis oroszlánocska' a Bichon-csoport egy játékos fajtája. Tipikus szőrzetével egy mini oroszlánra emlékeztet. Igazi históriájuk évszázadokra nyúlik vissza és bizony előkelőségről tanúskodik. A legrégebbi említést a svájci (Conrad Gesner által 1550 körül szerkesztett) kutyakönyv teszi, amely címlapján egy oroszlánocska látható, melynek szőrzete hasonló volt az oroszlánéhoz. A fajta eredetét s XIV. századig vezethetjük vissza.

Máltai selyemkutya

Máltai selyemkutya

A máltai selyemkutya tekintélyes múlttal rendelkező kutyafajta, legközelebbi rokonai a Bichon Frisé, a Bichon Havanese, és a Bichon Bolognese. Már az ókori görögök és a rómaiak is kedvelték, de az idők folyamán felbukkant Kínában és az Oszmán Birodalomban is. VIII. Henrik uralkodása idején kerültek az első példányok Angliába, és azonnal az előkelőségek kedvencévé váltak. Az egymással vetélkedő I. Erzsébet és Stuart Mária is máltai selyemkutya-tulajdonos volt, és Máriának lefejezésekor is egy ilyen kutyus lapult a szoknyája alatt.

Tuti menü