Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bichon Havanese tenyésztők képes leírás - Bichon.tlap.hu
részletek »

Bichon Havanese tenyésztők - Bichon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bichon.tlap.hu » Bichon Havanese tenyésztők
Keresés
Találatok száma - 19 db
Angels In The World Havanese Kennel

Angels In The World Havanese Kennel

Krizsán Vanda vagyok, Békéscsabán élek édesanyámmal. A kennelem Bichon Havanese fejtájú kutyákkal foglalkozik. A kutyázást 2007-ben kezdtem, amikor is megvettem első saját kutyámat - Maglódi Biggy-Boys Beauty - Lucyt. 2010-ben azonban másik szenvedélyem, a röplabda miatt félbe szakítottam kutyás pályafutásomat. 2012. januárjában érett meg bennem az a gondolat, hogy újra bele kéne kezdeni ebbe a csodálatos foglalkozásba. Ekkor vetem meg első Havanesemet, Pearl Eyed Bears Elenát, kennelem alapító szukáját. És hogy miért pont a Havanese? Amikor anyukám felvetette, hogy meg kéne tölteni újra a házat egy négylábú szeretetteljes jelenlétével, akkor még egy menhelyi kutyusra gondoltunk, hisz náluk hálásabb teremtést nehezen talál az ember. Azonban én szerettem volna kiállításokra hordani a kis teremtést, így egy olyan kutyust kezdtem keresni, aki viszonylag ösztönszegény, ezáltal könnyű a vele való együttélés, lehet abusgatni, fogékony, tanulékony és a házban való tartása is egyszerű (szőrhullatás szempontjából is). Így esett a választásom erre fajtára.

Arany Juharlevél Kennel

Arany Juharlevél Kennel

A Bichon havanais tulajdonosai szerint egy imádnivaló, borzas kismackó, hihetelne intelligenciával. Élénk személyiség, szeretetreméltó és kedves. Imád kirándulni és mindenféle játékban részt venni. Tulajdonságait összeadva olyan kutyácskát kapunk aminek nem lehet ellenállni. A Havanese a Bichon család tagja, melybe a Coton de Tulear, a Bolognese, a máltai selyemkutya, a Bolonka Cwetna, a Bichon Frise és a Löwchen is tartozik.

Bichon Havanese kennel Budapesten

Bichon Havanese kennel Budapesten

A havanese nem hullajtja a szőrét, hypoallergén és szagtalan, minden korosztály számára ideális társ. Minden nálam született kiskutya regisztrálva van. Az FCI és MEOE tagja vagyok. Tenyésztési programomban ragaszkodok a szigorú egészségügyi vizsgálati követelményekhez célom, hogy a fajtát egészséges kutyák képviseljék a standardnak megfelelően.Temperamentuma és természete belopta magát a szívembe,a havanese bújós, játékos,inteligens és elegáns kutyácska.Igyekszem a legjobb tudásom szerint, mindent megadni imádott kedvenceimnek akik családtagként élnek velem.

Bihari Bolyhos Dezsi

Bihari Bolyhos Dezsi

Szépség, temperamentum, intelligencia, egészség, mindenkit azonnal lehengerlő kedvesség és kitűnő idegrendszer... Számunkra Vackor testesíti meg a 'tökéletes' havaneset. Szeretnénk, ha Vackor továbbadhatná kitűnő tulajdonságait a következő generációknak, hogy egy napon majd utódai vehessék át tőle a kiállítási ringben a stafétabotot, illetve szerezhessenek gazdáiknak annyi örömöt, amennyit Vackor nekünk.

Dandy Daisy Warrior

Dandy Daisy Warrior

A Havanese a Bichon család tagja. ˜sei a Földközi tenger partvidékér˜l tengerészek által kerültek Kubába, származási helyükre. Onnan néhány egyed átkerült az USA-ba. Ezek leszármazottjai ma is ott élnek. A Havanese egy kicsi, er˜teljes, rövidlábú kutya. A sz˜re hosszú, dús, puha és hullámos. Színe nagyon változatos. Krém, sable, csokoládé, fekete, ezüst és fehér lehet. Születési színük majdnem minden esetben változik. Néhány árnyalattal világosabb, néha sötétebb lesz feln˜tt korra. Farkát mindig a háta fölé emelve tartja. Mozgása élénk és rugalmas. A Havanese egy csodálatos kiskutya elképeszt˜ intelligenciával. Szeretetreméltó, kedves személyiség. Tud egy picit makacs is lenni. Hatalmas lélek kicsiny testben. Jól tanítható, nevelhet˜. Szeret sétálni, játszani. Rendkívül aktív és mozgékony. Folyamatos szeretetet, foglalkozást igényel. Szereti a gyerekeket. Sz˜rápolásra nagy gondot kell fordítani, ha hosszú sz˜rt szeretnénk. Egy jól eltalált rövid fazon is bˆbájos küls˜t kölcsönöz a kutyának.

Domoszlói-Vadász Kennel

Domoszlói-Vadász Kennel

A Domoszló- Vadász Kennel Bichon Havanese és Angol szetter tenyészet , sok díjnyertes kutyával. Úgymint : 'Jose' 2005. december 6-án, Mikulás napján érkezett hozzánk, szintén az Elmada Dogs Kennelből. Nagyon várta őt az egész család, de különösen Dafni, akinek már borzasztóan hiányzott egy méretben és lélekben is hozzá hasonló kutyatárs. Jose fantasztikusan nagy egyéniség, elmondhatatlan kedvesség és szeretet lakozik benne. Nagyon nagy játékos, gyorsasága, akrobatikus képessége bámulatos. Ha angol szetter alom van nálunk 'Jose' hamar megtalálja a közös hangot a csetlő-botló kölykökkel, és olykor igaz barátságok is kialakulnak közöttük. Dafni és Jose, a két örök bohóc minden percünket bearanyozza. A nap 24 órájában szeretetet és boldogságot adnak, ragaszkodásuk elmondhatatlan.

Elmada Dogs Kennel

Elmada Dogs Kennel

Fontos tudni, hogy a havanese kutyusok szőre gondos ápolást igényel. A kellemes tapintású, csomómentes finom puha szőr elérése érdekében elengedhetetlen a rendszeres fésülés és a havonta egyszeri fürdetés. A jó minőségű kozmetikumok használata és a havanese szőrre ajánlott fésűk garantálják a szép ápolt külsőt. Ha kiállításra is szeretnénk járni kiskutyánkkal mindenképp keressünk fel egy szakkozmetikust, mert a bírók rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a szőr minőségére és annak ápoltságára. Az Elmada Dogs Kennel évről-évre sikerrel vesz részt a hazai kiállításokon. A gyönyörű eredményekért köszönettel és hálával tartozom Zombori Andrea kutyakozmetikusnak, aki mindig lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel készíti fel kutyáimat, illetve a tőlem származó Elmada Dogs kutyusokat a különböző versenyekre.

Gold and White Angels

Gold and White Angels

Gedra Gabriellának hívnak és amióta az eszemet tudom, mindig állatokkal szerettem volna foglalkozni. Gyerekként hazagyűjtöttem minden apró élőlényt, amit egy angyalföldi 3. emeleti lakás elvisel. De a vágyam mindig egy kutyakölyök maradt. Sajnos a szüleim csak a fejüket rázták, hiába kérleltem őket. Így az első diákkeresetemből oldottam meg ezt a problémát. A problémát szüleim szemében egy boxer kölyök személyesítette meg. Ezzel a kölyökkel indult el a lavina, ami először kutyakiképzés, később kutyakozmetika, majd a tenyésztés felé fordította az érdeklődésemet. Sokat segített a tapasztalatgyűjtésben (az állati gondolkodásmód és viselkedés megértésében) az, hogy a 60-as évek végén ezzel a boxer szukával a Budapesti Észak-Nyugat kutyakiképző iskola oszlopos tagja lehettem Dianával. Ez azért nagy teljesítmény, mert ebben az időben egy magára valamit adó kutyaiskola jóformán csak németjuhászokat foglalkoztatott. Én a K1 szintig kiképeztem Dianát, ami igazán figyelemreméltó egy pici termetű sárga boxer szukától. Diana halála után egy fekete közép úszkár került a tulajdonomba, és ezzel kezdetét vette a kutyakozmetika és a kutyakiállítások iránti érdeklődésem ...

Hatvani- Szőlőhegyi

Hatvani- Szőlőhegyi

Ez a fajta a Földközi tenger nyugati részén, a Spanyol és az olasz tengerparton született. A kutyákat olasz hajóskapitányok vitték magukkal Kubába. Tévesen nevezik a fajta szülőhelyének Havannát, Kuba fővárosát, az elnevezés nem erre, hanem a leggyakoribb színre, a havanna színre utal. (dohányszín) Szerencsétlen körülmények következtében ezek az ősi vérvonalak Kubában kihaltak, csak néhány kicsempészett egyed élt tovább az USA - ban, ezek utódai képezik a mai állományt.

Hirdetés
Kamillakerti

Kamillakerti

Máltai selyem és bichon havanese,valamint shetland sheepdog (sheltie) kutyákat, valamint ezüst árnyalt és vörös perzsa cicákat láthat oldalunkon. Rövid történeti áttekintés: Ez a fajta a Földközi tenger nyugati részén a spanyol és az olasz partvidék környékéről származik. Minden valószínűség szerint, ezek a kutyák a tengerész kapitányok által kerültek Kubába. Nevét a sokszor előforduló Havanna-színről (tabak) kapta. Sajnálatos módon az eredeti Havannai vérvonalak kihaltak, csak egyes egyedeket sikerült Kubából kicsempészni. Ezeknek az egyedeknek a leszármazottai az USA-ban élnek.

Királyerdei Bársony Kennel

Királyerdei Bársony Kennel

Miért a Bichon Havanese? Erre a fajtára kis termete, szépsége és számos jó tulajdonsága miatt esett a választásunk, minket egyszerűen elbűvölt. Bármilyen családba, bármilyen életkorú gazdinak ideális társa lehet egy életre. Nagyon ragaszkodó, szeretetreméltó, rendkívül intelligens, és persze gyönyörű. Nagyon sok kedves barátra találtunk általuk, akikkel azóta is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. A nálunk szervezett Mini-Havanese találkozókon mindenki ott van aki teheti, így rendszeresen látjuk a tőlünk kikerült kutyusokat. Ezeken a találkozókon megbeszéljük mi történt velük, figyelemmel kísérjük fejlődésünket és megosztjuk tapasztalatainkat a kutyatartásról és tenyésztésről a többiekkel.

Léka Gyöngye

Léka Gyöngye

Mindig németjuhász kutyáink voltak, mikor a lányom már nagyobb lett, kedvet kaptam egy kistestű kutyához, akit mindig magam mellett tudhatok. A véletlen úgy hozta hogy egy Bichon Havanese kis kutyába szeretem bele. Utána jött a többi, aztán egy barátság, szintén egy havavese gazdi (http://www.thalia-la-perla.com/), aztán a kiállítások, most már tudatosan csak a bichon havanese fajta, amivel foglalkozni szeretnék.'

Maryanns Golden Roses

Maryanns Golden Roses

Örök barátságom és végtelen szeretetem a kutyák iránt már gyermekkorom óta elkísér. Meggyőződésem, hogy olyan őszinte, feltétel nélkül szeretni tudó barátja, ritkán van az embernek, mint a saját kutyusa. Igazi hűséges társ,aki nemcsak a vidám, hanem a néha gondterhelt gazdi arcára is mosolyt tud csalni. Ezért is imádom a kutyákat, hiszen nélkülük már oly üres lenne az élet!

Simpatico

Simpatico

A Bichon Havanaist a bájos természete és a hosszú, elegáns szőr iránti vonzalmam miatt választottam. Jó választás volt. További kutyaáink: A boxer mindig is a kedvenc fajtám volt. Első kutyám Kyra, akit hirtelen felindulásból választottam, nem lett kiállítási kutya, de családunk kedvence. A második választást már tudatos kutató munka követte, így került hozzánk Carlina von Stilbox. Ő sok kiállításon szép eredményekkel szerepelt. Klára második almából maradt nálunk Blanca, aki baby osztályban megkezdte ismerkedését a kiállítás forgatagával. Kutyakozmetikai szolgáltatásaink: - trimmelés, nyírás, fürdetés, fésülés, eü. nyírás, szaktanácsadás - Anka tápok területi képviselete

Starry-Eyed of Saltlakehill Kennel

Starry-Eyed of Saltlakehill Kennel

A Starry-Eyed of Saltlakehill Havanese Kennel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházán alakult 2013-ban. A havanese egy csodálatos fajta, mely apró termetével rabolja el a szívünket. Kennelünkben célunk nem csak a szépségre való törekvés, hanem nagy hangsúlyt fektetünk a minél egészségesebb egyed kitenyésztésére. Kérem, látogassa meg oldalunkat, ahol megtekintheti kutyáinkat, illetve azok elért eredményeit, valamint a nálunk született kiskutyák fotóit is láthatja. Amennyiben bármiben segíthetünk, kérdésére választ adhatunk, keressen minket bizalommal, akár telefonos elérhetőségünkön, akár személyesen.

Strong Wolf Kennel

Strong Wolf Kennel

Bichon Havanese tulajdonosokból tenyésztőkké váltunk. Kedvenceink Happy és Pablo, akik családtagként nevelkednek velünk , úgy mint a többi kutyusunk. Több kistermetű nöstényünk és egy fedező kan kutyánk adja a kennelünk állandó állományát. A kennelünk Nyíregyházán található az eladásokat Sopronban bonyolítjuk. Nagyon sok aranyos kölyök talált gazdára Ausztria területén is.

Szépréti Pille Kennel

Szépréti Pille Kennel

Ez a fajta Kubából származik. Az 1970-es évek közepén a Colorado államban élő Goodale házaspár kutatni kezdett egy nyugodt és gyengéd természetű, intelligens mini fajta után és hamarosan eljutottak a Havanese-hez, ám eleinte egyetlen példányt sem tudtak beszerezni. Újságokban feladott hirdetéseken keresztül próbálkoztak tenyésztők után kutatni, míg végül sikerrel jártak, és vásároltak öt szukát és egy kant. Szintén hirdetés útján jutottak el egy Costa Ricában élő kubai emigráns férfihoz, aki megromlott egészségi állapota miatt akarta eladni öt kiskutyáját. Goodale-ék megvásárolták ezeket a példányokat is, így végre megkezdhették a tenyésztést, így a fajta kihalástól való megmentését is.

Tuti menü