Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bichon Frisé tenyésztők képes leírás - Bichon.tlap.hu
részletek »

Bichon Frisé tenyésztők - Bichon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bichon.tlap.hu » Bichon Frisé tenyésztők
Keresés
Találatok száma - 3 db
Baracca Bears

Baracca Bears

2010 júniusban születendő Frisé kölykök előjegyezthetőek!!! (Első szülésből lesznek a kölykök!!!...) Törzskönyvvel, (esetleg TK.nélkül) oltásokkal, chip-elve, dán champion kantól. A nagyszülő Magyarország egyik legjobb kanja. (kb.augusztus közepén elvihető a kiskutya)

Bichon Frisé

Bichon Frisé

Mintha csak az egyik játékbolt kirakatából kelt volna életre egy tucat hófehér plüssfigura: a Bichon frise 7-10 cm hosszú, dugóhúzószerűen göndörödő szőrét bájos játékmackóra emlékeztető stílusban szokás megnyírni. Korabeli festmények tanúsága szerint ez az aprócska kutya nem hiányozhatott egyetlen francia és olasz arisztokrata család udvarából sem. Akik a fajtát az uszkárral rokonítják, a Barbet-től vagy valamilyen más vízi spánieltől származtatják. A Barbet és a Caniche (uszkár) szavakból jöhetett létre a Brabichon elnevezés, melyből az előtag elkopott, és maradt a Bichon megjelölés. Korábban a Bichon négy változatát különböztették meg: máltai, Bichon, bolognai Bichon, havannai Bichon és teneriffe-i Bichon. Mindannyian Európa mediterrán részéről származnak. Testalkatuknak köszönhetően már az antik világban is sokat utaztak a hajósokkal kontinensről kontinensre, elsősorban a cserekereskedelem alanyaiként. Ennek köszönhető egyébként a Bichon Teneriffe elnevezés népszerűsége is. A kis fehér kutyák Spanyolországban is hamar sikert arattak, és általános vélekedés szerint spanyol hajósok által jutottak el Teneriffe-re, a Kanári-szigetekre. A Bichon Teneriffe elnevezés egzotikus hangzása növelte az amúgy egyre elterjedtebbé váló kutyák kereskedelmi értékét, így ez a fajtamegjelölés szinte napjainkig fennmaradt.

Happy White TeddyBears

Happy White TeddyBears

A bichon frisé szőrzetével sokat kell foglalkozni. Mindennap alaposan, egészen a bőrig át kell fésülni, s ha túl hosszúra nő, le is kell nyírni. Sok más ilyesmi szőrzetű kutyához hasonlóan, ezt a fajtát is sajátos stílusban nyírják - ezt a munkát célszerű egy kutyakozmetika szakembereire bízni. Havi két-három nyírás általában elegendő, de a kiállításokon versenyeztetett kutya szőrével ennél is sokkal többet kell törődni. A kiállítási bichon frisék nyírási stílusa országonként változó: az USA-ban például a verseny előtt megfürdetik a kutyát, majd a szőrét hajszárítóval formázzák meg, és teljesen kifehérítik. Franciaországban és Belgiumban viszont az számít jónak, ha az eb külseje természetesnek tűnik. Ezekben az országokban a szőrzet nem nyírható, s levágni is csak a mancsokon és az arcon szabad. A szőrzet fehérségének megőrzése érdekében tanácsos jó minőségű kutyasampont használni a fürdetéshez. Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy a szem körüli szőrszálak nem okoznak-e irritációt, és jó minőségű, speciális készítményt kell használni az elcsúfító könnyfoltok megelőzésére. A talppárnák közti szőrt le kell vágni, a karmokat röviden, a füleket tisztán kell tartani. A bichon frisé nem hullatja a szőrét, amit sok tulajdonos nagy előnynek tekint. Az elhalt és kilazult szőrszálak a keféhez tapadnak.

Tuti menü